Crop fermentlab pixelache 2017 herve munsch ws 20170412 200837
Night of the Kimchi
posted by Johanna Salmela on 13 August 2019

NIGHT OF THE KIMCHI

Thursday, August 15, 2019, 15-21h
SOLU Space, Luotsikatu 13

- -

[Suomenkielinen teksti alla]

Come make kimchi* with us! It’s the Night of the Arts in Helsinki, and we decided to turn it into a Night of the Kimchi. We’ll be making different types of kimchi and exploring the fascinating phenomenon of fermentation.

We’ll provide the ingredients and advice - all you need to do is show up with a jar and create your own dream kimchi that you then get to take home with you. The Night of the Kimchi is hosted by Ferment Lab aka Andrew Gryf Paterson and Agnieszka Pokrywka, who will be guiding you through the process.

While making kimchi, we will see where the conversations will lead us but for sure you will get to know the Bioart Society and hear about our fall programme, which comes with many intriguing exhibitions, artist talks, workshops and other events taking place in SOLU Space. All Bioart Society events have free entry.

Welcome!

*Kimchi is a traditional Korean side dish made of salted and fermented vegetables, such as napa cabbage and Korean radish, made with a widely varying selection of seasonings including gochugaru chili powder, scallions, garlic, ginger and salted seafood.

- -

KIMCHIN YÖ

To 15.8. klo 15–21
SOLU-tila, Luotsikatu 13

- -

Tule valmistamaan kimchiä kanssamme! Taiteiden yön kunniaksi Biotaiteen seura viettää Kimchin yötä. Illan aikana valmistamme erilaisia kimchejä ja tutustumme fermentoinnin ihmeelliseen maailmaan.

Me tarjoamme raaka-aineet ja neuvot – sinun tarvitsee vain saapua paikalle purnukan kanssa ja loihtia unelmiesi kimchi, jonka saat illan päätteeksi viedä kotiin. Kimchin yön kanssamme järjestää Ferment Lab eli Andrew Gryf Paterson ja Agnieszka Pokrywka, jotka opastavat prosessissa.

Kimchin valmistuksen ohella ennätämme jutustella mukavia, ja saat varmasti kuulla myös Biotaiteen seuran tulevasta ohjelmasta. Syksyn aikana SOLU-tilassa järjestetään kiinnostavia näyttelyitä, taiteilijakeskusteluita, työpajoja ja muita tapahtumia, joihin on kaikkiin vapaa pääsy.

Lämpimästi tervetuloa!

*Kimchi on perinteinen korealainen lisuke, joka valmistetaan kiinankaalista hapattamalla ja maustetaan tyypillisimmin inkiväärillä, chilillä, valko- ja kevätsipulilla sekä kalakastikkeella. 

- -

Image from Ferment Lab Strasbourg project by Pixelache with Hervé Munsch.